Denna artikel är en annons

Samhällsbyggare som tror på Haninge

Att få vara med och bygga en helt ny stadsdel är såväl en möjlighet som utmaning.

 

– Som en långsiktig aktör i Haninge känns det spännande att vara med och forma Vega till en modern stadsdel i Haninge, säger Nils Pers, vd Stena Fastigheter Stockholm.

 

Vega kommer att vara ett område där många olika typer av människor kan tänka sig att bo. Det kommer att byggas olika typer av hus, hyresrätter, bostadsrätter och egna hem. Det blir även en stor variation i storlekar, allt från mindre studentlägenheter till större bostäder för barnfamiljer. Lägg till ett rikt naturliv, närhet till den nya pendeltågsstationen och ett väl utbyggt vägnät för cyklister, så inser man att många kommer att lockas av Vega.

 

Stena Fastigheter Stockholm bygger drygt 1 000 bostäder i Vega. Preliminär byggstart och första inflyttning är 2016 respektive våren 2018.

Nya hyresrätter
i Stockholm och Uppsala

Telefonplan, Stockholm

Kvarngärdet, Uppsala

Bredäng, Stockholm

Gustavsberg, Värmdö

Handen, Haninge

 

Sedan hösten 2014 pågår en boende­dialog om Stena Fastigheters bestånd i Handen där boende och lokala aktörer varit viktiga med­aktörer. Arbetet har utmynnat i ett utkast till visionsformulering och kärnvärden som ska ligga till grund för områdets fortsatta utveckling.

 

Läs mer om boendedialogen på

nyahanden.se

Hur går det till att söka lägenhet?

Lägenheterna förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Du behöver själv vara aktiv i ditt sökande och här nedan kan du se hur du går till väga steg för steg:

 

1. Bli kund hos Bostadsförmedlingen. Registrera dig som kund på bostad.stockholm.se. Det kostar 210 kronor per år.

 

2. Sök bostad aktivt. Hos Bostadsförmedlingen är det du själv som söker och anmäler ditt intresse för bostäder. Det gör du genom att logga in på webb­platsen.

 

3. Gå på visning. Kom ihåg att du behöver svara ja eller nej till bostaden för fortsatt intresse för lägenheten.

 

4. Skriv kontrakt. Har du längst kötid så ser vi över att dina uppgifter om inkomst och anställning stämmer. Därefter skickar bostadsförmedlingen ett hyresgästförslag till Stena Fastigheter för godkännande och kontraktskrivning.

Stena Fastigheter

– Är ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag.

– Vi äger och förvaltar totalt cirka 2,1miljoner kvadratmeter fördelat på cirka 24 000 bostäder och 2 700 lokaler i Göteborg, Malmö och Stockholm samt Lund, Lomma och Uppsala.

– Vår affärsidé är att med hyresrätten som bärande upplåtelseform långsiktigt utveckla attraktiva bostäder och lokaler i svenska tillväxtregioner.