VÄLKOMNA     Foto: David Bicho

”Haninge är en plats för hela livet”

– Haninge är min hembygd och jag är stolt över allt vi tillsammans åstadkommit, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Att få vara med där det händer, när det händer är få förunnat och på många sätt svårslaget. Jag minns när jag i mitten på 90-talet var ny i politiken och samtalet om stadsdelen Vega drog i gång. Att lämna krisen, lyfta sig i håret och satsa på Vega, det var både spännande och lite overkligt, men nu är vi där. De första nya Vegaborna har flyttat in i de nybyggda husen. Det är dags att ta första spadtaget för den nya pendeltågsstationen. Stadsdelen Vega växer fram och Haninge flyttar åter fram sina positioner, vi är nu Sveriges 24:e största kommun.

 

I samma veva som drömmarna och visionerna om Vega tog form, började också embryot gro till vad som i framtiden troligen kommer att beskrivas som milstolpar i Haninges historia. Haningeterrassen och Albyberg.

 

I Haningeterrassen växer staden fram, det byggs 450 nya bostäder för både unga och äldre. I ett av kommunens mest centrala lägen har vi skapat utrymme för landstinget att med kvalificerad sjukvård bidra till att utveckla den regionala stadskärnan.

 

43 000 m2 är avsatt till ett specialistcenter och kanske ryms där också annan vårdverksamhet. Att på det här sättet gemensamt ta ansvar och jobba tillsammans för en regional utveckling är helt nödvändigt. Byggandet av den viktiga bussterminalen, grunden för hela Haningeterrassen har börjat och snart följer resten.

 

Att ta Haninge in i framtiden, till ett 2.0, handlar också om att skapa möjligheter för näringslivet att växa och utvecklas. Det är viktigt för de företag som redan finns i kommunen, men vi vill också att nya företag ska få upp ögonen för Haninge. Vi är mer än en motorväg mellan Globen och Nynäshamn. Albyberg tar nu form och erbjuder plats för fler drömmar, visioner och goda affärer.

 

Haninge är en plats för hela livet. Vi är en kommun med fantastiska tillgångar, inte minst med skärgården och underbar natur precis runt hörnet, men vi har mer än så. Kommunen har också enga­gerade medarbetare som arbetar för att på olika sätt få vardagen att fungera för alla som bor, lever och verkar i kommunen.

 

Jag är född, uppvuxen och bor i Haninge. Haninge är min hembygd och jag är stolt över allt vi tillsammans åstadkommit. Men jag vet också att vi förmår mer. Framtiden är här, i Haninge. Är du?

 

Välkommen att följa med på en spännande resa.

Meeri Wasberg (S), Kommunstyrelsens ordförande